Kundklubb

Marinera innan eller efter grillning?

Sommaren är här och vad passar bättre än att tända grillen och njuta av en härlig grillkväll med vänner och familj? Visst är det enkelt att köpa en färdig marinadpåse, men jag vill uppmuntra dig att ta din grillning till nästa nivå med några enkla och smakrika tips.

Min personliga rekommendation är att du marinerar kött efter grillningen. På så sätt får köttet en fin och smakrik yta direkt på grillen, och marinaden tränger in när köttet fortfarande är varmt och saftigt. 

Innan du lägger köttet eller ditt vegetariska alternativ på grillen, börja med det viktigaste; salt och peppar. Dessa två enkla ingredienser lyfter fram smakerna på ett fantastiskt sätt. Efteråt kan du addera en marinad eller smaksättning efter tycke och smak.

Att göra din egen marinad är både roligt och enkelt, och du kan anpassa den efter din egen smak. Börja med olja och soja som bas och tänk på dessa fyra beståndsdelar så kan du skapa många olika varianter av din egna marinad:

  1. Sälta – Salt är en klassiker, balansera det med sojan så det inte blir för salt.
  2. Hetta – För den som gillar lite sting, prova chili, sambal eller peppar.
  3. Syra – Lime eller citron ger en frisk och fräsch touch.
  4. Sötma – Honung, socker eller sirap tillför en fin balans till marinaden.
  5. Smaksättning: Persilja, basilika, vitlök eller parmesan till exempel.

Låt fantasin flöda och kombinera dessa ingredienser efter tycke och smak. Våga testa och lek med smakerna. Jag lovar, du kommer inte att ångra dig!

Lycka till med grillningen och ha en fantastisk sommar!

Dela

Relaterade tips

Hittade inga relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.