Gästriklands största solcellsanläggning

Valbo Köpcentrums ägare Eurocommercial satsar stort på att göra bolaget helt koldioxidneutralt till år 2030
Anläggningen på 1330 solcellspaneler uppskattas generera 400 000 kWh fossilfri energi per år och har en total yta om 2.438 kvadratmeter. 
Det kan omsättas i att den kan klara årsförsörjningen av hushållsel till 80 villor.
Om man lägger panelerna bredvid varandra så skulle de skapa en rad på drygt 2,3 kilometer, vilket motsvarar 494 st volvo V60.

-Vi har fastställt långsiktiga miljömål i vår verksamhet och har ett starkt hållbarhetsperspektiv i alla investeringar och lokalt producerad solenergi är en viktig del i det arbetet, säger Jonas Gustavsson, fastighetschef
Eurocommercial.

-Vi satsar på att vara helt koldioxidneutrala 2030 och alla våra köpcentrum har försetts med så stora solcellanläggningar som är ekonomiskt möjligt med nuvarande skatteregler. Vi hoppas givetvis att vi ska få chans att göra fortsatta satsningar framöver, tillägger Jonas.

-Det är mycket roligt att arbeta med aktörer som Valbo Centrum som bevisligen prioriterar gröna energilösningar för att minska sitt klimatavtryck och bidra till ett hållbart samhälle. Jag vill tacka mitt team på Swede Energy för en väl utförd installation och även Eurocommercial för ett gott samarbete. Nu hoppas vi att solen skiner lite extra över Valbo framöver, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

Med denna satsning hoppas Valbo Köpcentrum att man kan inspirera andra till liknande satsningar.

-Förhoppningsvis kan det få såväl besökare som andra fastighetsägare att titta en extra gång på solenergi som en väg till ett mer hållbart samhälle, avslutar Anette.

Dela inlägget:
Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service