Jubileumsutställning


Valbo Köpcentrum invigdes den 10 maj 1970 och var Sveriges första köpcentrum efter amerikansk modell med Tempo och Domus i varsin ända och redan då 2000 parkeringsplatser.

Mycket har hänt på 50 år men kärleken för allas vårt Köpis håller i sig.
Valbo Köpcentrum står för en stor portion nostalgi och kan bjuda på många minnen och gamla historier men här doftar lika mycket nutid och framtid.

Vi uppmärksammar detta genom en utställning av Valbo samt lite inslag av Sverige genom tiderna, från 1970–2020 talet. Utställningen kommer vara kvar en längre tid vilket gör att du kan komma en tid och dag som passar dig.  

Utställning hittar du vid Sushi Yama.

Mycket har hänt på 50 år men kärleken för allas vårt Köpis håller i sig.
Valbo Köpcentrum står för en stor portion nostalgi och kan bjuda på många minnen och gamla historier men här doftar lika mycket nutid och framtid.

 
Här vann Tomas Ledin talangjakten 1970 som förde honom raka vägen till USA.
Det har dansats pardans och bion bjöd under sina glansdagar på många sköna filmstunder.
 
2018 förvärvades Valbo Köpcentrum av Eurocommercial och kort därefter var arbetet med en rejäl uppfräschning av fastigheten igång. Det har nog inte undgått någon att Valbo Köpcentrum genomgår en större renovering av golv, väggar och tak för att möta nutidens behov av mötesplats, säger Anette Lättman, Centrumchef, Valbo Köpcentrum.
 
I samband med detta har Valbo Köpcentrum även fått ett nytt grafiskt utseende med en ny logotyp. Det grafiska uttrycket andas framtid men tydliga spår av svunnen tid finns kvar.
 
Vi ser nu med glädje och spänning fram emot att få fortsätta vara en självklar handels- och mötesplats för många människor och nya generationer i många år framöver, fortsätter Anette.
 
Jubileumsfest
Det stora planerade jubileumskalaset för vår lokala stolthet har vi tyvärr fått flytta fram under rådande omständigheter, berättar Anette. Såklart vill vi inte att 50-årsdagen passerar obemärkt förbi. Fram tills att vi kan ses på plats och fira med klackarna i taket vill vi rikta strålkastarljuset på 50-åringen och Valbo genom tiderna på andra sätt. 
 

 

Tallskogen intill riksväg 80 fick ge plats för det, på sin tid, unika Valbo köpcentrum.

 
Under premiärveckan i maj 1970 arrangerades också en specialbuss till köpcentrumet för ”pensionärer och hemmafruar”. Biljetten kostade två kronor och gav vid uppvisandet rabatt på motsvarande summa i någon av butikerna.